Lodz University of Technology’e Merkezimiz Araştırmacılarından Ziyaret

Merkezimiz araştırmacıları " Interdisciplinary University Entrepreneurship Support Program(InterHEI)” başlıklı Ufuk Avrupa proje ortağımız Lodz University of Technology’e Kasım ayında bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bu ziyaret Lodz University of Technolog’de InterHEI projesi Research Infrastructure Commercialization Academy (RIC Academy) eğitimi iş paketinin liderliğini yapan Dr. Iwona Staneic’in RIC Akademisinde yer alan araştırma altyapısına ilişkin bir sunum yaptığı ve projesinin devamlılığının sağlanması ve eğitimlerin iyileştirilmesi için fikir alışverişinde bulunulduğu toplantı ile başladı.

Dr.Iwona Staneic merkezimiz ile ortak inovatif ve ticareleştirilebilr projeler geliştirilmesi amacı ile Lodz University Technology’nin önde gelen araştırma altyapılarını ve araştırma enstitülerini ziyaret programını araştırmacılarımız için düzenlemiştir.

Tekstil Malzeme Bilimi ve Polimer Kompozitleri Enstitüsü'nden Prof. Dawid Stawski, araştırma grubunun polimer araştırmaları ile ilgili çıktılarını sundu ve misafirlere araştırma grubunun çalıştığı laboratuvarları gezdirdi.

Dr Katarzyna Pieklak, ziyaretçilerin geliştirilmekte olan yenilikçi emici pansuman malzemelerinin tüm ayrıntılarını öğrenmesine olanak sağladı. Toplantı Örme Kumaş ve Örme Giyim Konfeksiyon Laboratuvarı ziyaretiyle sona erdi.

Organik Kimya Enstitüsü'nden Prof. Beata Kolesińska, biyolojik olarak aktif peptitlerin tasarımı ve sentezi ve bunların tıbbi uygulamaları hakkında bilgi verdi ve laboratuvarlara kısa bir ziyaret yapıldı.

Biyoteknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Gıda Teknolojisi ve Analizi Enstitüsü Başkanı Prof. Grażyna Budryn, InterHEI projesi kapsamında gıda ve gıda ambalajı alanında geliştirilen fikirler hakkında bilgiler Verdi.

Uluslararası Yenilikçi Biyomateryal Araştırma Merkezi ICRI - BioM'dan Dr. Piotr Ślęczkowski’de, merkez hakkında bilgiler Verdi ve fonksiyonel malzemelerin geliştirilmesi alanında hangi araştırmaların yapıldığını anlattı. Doktora adayları ve doktora sonrası araştırmacılarla bir araya gelerek Merkezin araştırma altyaparıları da ziyaret edildi.
Bu ziyaretin Marmara Üniversitesi ve Lodz Teknoloji Üniversitesi'nin işbirlikçi hibe başvuruları ve araştırma ağlarının genişletilmesi için yeni gelişmelere ilham vermesi beklenmektedir.

Ziyaret sırasında TUL Uluslararası Ofisi Karşılama Noktası'ndan Paulina Danieluk'un rehberliğinde hızlı bir kampüs turu da yapılmıştır, değişim programları ile karşılıklı öğrenci değişimi yapılması için de görüşmeler yapılmıştır.

WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.51 AM.jpeg (301 KB)WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.48 AM.jpeg (258 KB)
WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.48 AM (1).jpeg (413 KB)WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.49 AM (1).jpeg (176 KB)
WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.49 AM.jpeg (126 KB)WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.50 AM (1).jpeg (391 KB)
WhatsApp Image 2023-12-28 at 11.40.50 AM.jpeg (292 KB)