Doktora Öğrencilerimizin Yeni Bir çalışması daha yayınlandı!

Doktora öğrencilerimiz Deniz Aki, Songül Ulağ ve Semra Ünal’ın özveri ile gerçekleştirdiği “3D printing of PVA/hexagonal boron nitride/bacterial cellulose composite scaffolds for bone tissue engineering” başlıklı çalışma IF: 6.289 Materials and Design dergisinde yayınlandı.

Bu çalışmada, Polivinil alkol (PVA)/Bor nitrür (BN)/Bakteriyel selüloz (BS) kompozit yapıları, kemik doku uygulamaları için üç boyutlu iskele oluşturmak üzere 3B yazım teknolojisi kullanılarak üretildi. Çalışmanın sonucunda, hBN ve BS katkılı fonksiyonel PVA iskelelerinin, kemik hücreleri için uygun bir hücre dışı matriks yapı olduğu kanıtlanmış oldu.

Çalışmaya katkı sağlayan partner üniversitelerimizin araştırmacılarına ve NBUAM çalışanlarına teşekkür ederiz.

Semra-Songül.jpeg (95 KB) Akı.png (908 KB)