Merkezimizin Avrupa Birliği Destekli Üniversite-Sanayi İş Birliği Projesi Kabul Edildi

“Smart nerve Grafts based on Graphene-related composite materials with electric-triggering capability for central and peripheral nervous system regeneration”  başlıklı Smart2Graph Projesi, Avrupa Komisyonu ile birlikte FLAG-ERA girişimi ile Graphene Flagship and Human Brain Project – EBRAINS girişimlerini destekleyen ve araştırmacıların mevcut girişimleri tamamlamalarına ve özel ulus ötesi çağrılar kullanarak vizyonlarının gerçekleştirilmesine ortaklaşa katkıda bulunmalarına olanak sağlayan 5. çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Smart2Graph Projesi, periferik veya merkezi sinir onarımı için daha etkili bir sentetik sinir kılavuz kanalının uyarlanabilir temel tasarımını üretmeyi hedeflemektedir. Bu proje ile iki potansiyel ticari çıktı amaçlanlanmaktadır. İlk olarak, karmaşık sinir durumlarının (çatallanma, brakiyal pleksus…) onarımına odaklanabilen dahili hizalanmış grafen içeren 3D baskılı tüp benzeri yapılar (karışık ipek ve kolajenli) geliştirilecektir. İkinci olarak, grafeni ulaşılması zor alanlara (çoğunlukla alveoler alt sinir, örneğin fasiyal sinirin bir dalı gibi kemik kanalına) göre hizalayan, kendiliğinden birleşen bir sistemle enjekte edilebilir çözümler üzerinde çalışılacaktır.

Mart 2023'de başvurusu yapılan Smart2Graph projesi, FLAG-ERA Çağrısı’na Avrupa genelinde yapılan yüzlerce başvuru arasından başarılı olarak değerlendirilen 10 proje arasında yer aldı. Türkiye’den ise sadece 2 proje bu desteği almaya hak kazandı.

Smart2Graph projesi 3 yıl boyunca sanayi ve üniversite ortaklığında yürütülecek olup, projenin üniversite ortakları ise Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Université de Rouen Normandie (URN) (Fransa), Université de Technologie de Compiègne (UTC) (Fransa), Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti (UNSTPB) (Romanya), University of Medicine and Pharmacy Carol Davila, Bucharest (Romanya) ve sanayi ortağı Kazlı Çeşme Deri Ürünleri Araştırma Geliştirme San.ve Tic. Ltd. Şti. (KCL) oldu.

Projenin yürütücülüğünü National University of Science and Engineering POLITEHNICA Bucharest üstlenirken, Marmara Üniversitesi Türkiye’de proje ana yürütücüsü olarak görev alacak. 1 milyon avro toplam bütçesi olan proje, Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NBUAM) ve Teknoloji Fakültesi akademisyenlerinin yer aldığı konsorsiyum tarafından yürütülecektir.

Projede emeği geçen NBUAM ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerimizi tebrik eder, kendilerine başarılı bir proje dönemi dileriz.

Screenshot 2023-12-19 at 15.06.43.png (3.00 MB)

 

HIZLI ERİŞİM