Yeni Bir Makalemiz Yayınlandı!

2.png (454 KB)

Merkezimizde çalışmalarını sürdüren Biyomühendislik bölümü öğrencilerimizin bitirme projesi çalışmasından hazırladıkları orjinal araştırma makalesi SCI indeksinde Q1 grubunda yer alan International Journal of Biological Macromolecules dergisinde yayımlandı.

Orijinal araştırma makalemiz “Vitamin D3/vitamin K2/magnesium-Loaded polylactic acid/tricalcium phosphate/polycaprolactone composite nanofibers demonstrated osteoinductive effect by increasing Runx2 via Wnt/β-catenin pathway” International Journal of Biological Macromolecules dergisinde (Impact Factor: 6.953, CiteScore: 8.5) yayınlandı. Yapılan çalışmada Vitamin D3, vitamin K2 ve Magnezyum yüklenerek elektroeğirme tekniğiyle üretilen PLA(TCP)/PCL nanofiberlerinin osteoindüktif etkileri hücre kültürü ile değerlendirildi ve osteojenik farklılaşmadaki etkileri Wnt/β-Catenin yolağı üzerinden aydınlatılmış oldu. Biyomühendislik bölümü lisans öğrencileri Yaren Ezgi Baripoğlu ve Ayça Arıkan'ın bitirme ödevi projesi olarak hazırladıkları bu çalışmada, Yaren Ezgi Baripoğlu makalede ortak 1. isim olarak yer almıştır. Başta lisans öğrencilerimiz olmak üzere çalışmada ortak 1. isim olarak yer alan araştırmacımız Ece Güler ve diğer araştırmacılarımız Ravana Babazade, Dr. Semra Ünal, Prof.Dr. Faik Nüzhet Oktar, Doç.Dr. Oğuzhan Gündüz ve Doç.Dr. Muhammet Emin Çam'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

3.png (547 KB)

4.png (3.54 MB)

5.png (2.14 MB)1.jpeg (192 KB)