University College London ile ortak çalışmalarımıza bir yenisi daha eklendi!

Erken doğumun önlenmesi amacıyla yeni bir tedavi stratejisi geliştirdiğimiz çalışmamız International Journal of Pharmaceutics (IF: 4.845) dergisinde yayınlandı. University College London ile ortak olarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızda electrospinning ve pressurized gyration yöntemleriyle ürettiğimiz progesteron yüklü fiberlerimiz sıçanların hamileliğinin son trimesterinde intravajinal olarak uygulanmış ve uterusta meydana gelen kasılma-gevşeme yanıtları organ banyosu ile analiz edilerek fiberlerin erken doğumu önleyici etkinliği kanıtlanmıştır. Gelecekte tedavide etkin rol alacağını düşündüğümüz bu ürünü detaylı olarak analiz ettiğimiz çalışmamızı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmada büyük emekleri olan merkezimiz araştırmacılarından Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Emin Çam'ı, doktora öğrencisi Sümeyye Cesur'u ve merkez müdürümüz Doç.Dr. Oğuzhan Gündüz'ü tebrik ederiz. Bizimle kalın, bilimle kalın! Makaleye linkten ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Image 2020-08-20 at 13.34.18.jpeg (152 KB)